I Jornades del Sector del Llibre a les Illes Balears

Els dies 25 i 26 de març de 2022, el Gremi de llibreters de Mallorca va organitzar a la Biblioteca Pública de Palma Can Sales, amb la col·laboració del GOIB i el Consell de Mallorca les I Jornades del Sector del Llibre a les Illes Balears. I El món màgic de Lot hi va ser present!

Divendres hi vaig poder ser tot lo dia i van ser unes jornades molt fructíferes perquè em van fer veure altres cares del món del llibre i vaig aprendre un munté de coses dels que van pujar a la palestra a explicar-nos el seu dia a dia.

L’horabaixa, a les 18.30 h un grup d’intrèpids escriptors i bookstagrammers hi van dir la seva 😉 Érem (d’esquerra a dreta a les fotos del final de la galeria que hi ha continuació): Montserrat García (escriptora: Tonia Flowers), Joana Pastor (escriptora: El món màgic de Lot), Mano de Mithril (escriptor: Luces demoniacas), Gemma Marchena (escriptora i periodista que exercí de moderadora), Laura L. Capella (escriptora: Geals), Laura Dorado (bookstagrammer: @llegironollegir) i Neus Duran (bookstagrammer: @historiesalafresca).

Per si pogués interessar a algú, aquí us pos els articles (els més rellevants, no tots) que em van “inspirar” en els meus comentaris, fruit de la recerca bibliogràfica que vaig fer:

Fernández Mora, Vicente de Jesús i Gadea Aiello, Walter Federico. “¿Y si es crítica literaria? Algunos apuntes para una reflexión desde la teoría literaria y la filosofía política sobre el fenómeno Booktube”. A: Guillermo Paredes-Otero i Nuria Sánchez-Gey Valenzuela. De la filosofía digital a la sociedad del videojuego. Literatura, pensamiento y gamificación en la era de las redes sociales (en línia). Madrid: Dykinson S.L., 2021. https://www.dykinson.com/cart/download/ebooks/12838/ [Bàsicament per la bibliografia]

Martín Sánchez, Óscar José. “Reflexiones en torno a la identidad, la realidad y los intereses literarios del lector juvenil”. A: Salud Adelaida Flores Borjabad i Rosario Pérez Cabaña (coord.). Nuevos retos y perspectivas de la investigación en literatura, lingüística y traducción (en línia). Madrid: Dykinson S.L., 2021. https://www.dykinson.com/cart/download/ebooks/12121/

Pérez-García, Carmen i Fernández Cobo, Raquel. “Lectores y clubes de lectura en bookstagram: el libro como objecto estético y la lectura social en red”. A: Arantxa Vizcaíno-Verdú, Mónica Bonilla-del-Río i Noelia Ibarra-Rius (coord.). Cultura participativa, fandom y narrrativas emergentes en redes sociales (en línia). Madrid: Dykinson S.L., 2021. https://www.dykinson.com/cart/download/ebooks/12855/

Ponce de Leon, Pilar. “Booktubers”: ¿críticos de literatura juvenil o “influencers” al servicio de las editoriales? (en línia). Barcelona: UOC, 2019. https://www.uoc.edu/portal/es/news/actualitat/2019/321-booktuber-influencer.html

Lluch, Gemma. “Cuando los adolescentes y los jóvenes tomaron la lectura”. A: Cruces, Francisco (dir.). ¿Cómo leemos en la sociedad digital? Lectores, booktubers y prosumidores (en línia). Madrid: Fundación Telefónica; Barcelona: Editorial Ariel, 2017. https://www.fundaciontelefonica.com/cultura-digital/publicaciones/601/

I el gran Jordi Sierra i Fabra:

Fotografies de Joana Pastor (servidora, totes les fotos excepte a les que surt jo), Eva Pascual (biblioteca Can Sales) i @angelstopdance (la meva fotògrafa oficial). GRÀCIES GRÀCIES GRÀCIES!