Quin és l’origen dels klàmpacs

Si heu llegit algun dels llibres d’El món màgic de Lot ja sabeu què són els klàmpacs, per bé que no tothom se’ls imagina de la mateixa manera. És una de les gràcies de no descriure gaire ni personatges ni llocs ni res de res.🤭

De fet, em fa una mica de vergonya confessar-ho però ni tan sols jo recordava l’essència que li posava na Cleo, la cuinera (al vídeo qued ben retratada). 😅 Em vaig ‘inventar’ un ingredient màgic que era ‘essència de sal’ per conservar-los més temps. El que passa és que a l’hora de descriure’ls (poc: ordi per dedins, fulles de col per defora, clau i altres espècies i l’essència aquesta ditxosa per ‘conservar’), deia que l’hora de descriure’ls, dubtava entre essència de sal o de sàlvia (que no és que tingui propietats de conservació especials, però ja sabeu que la meva imaginació no té límit).

Total, i passant pàgina 🙈 al vídeo trobareu la llavor de la idea dels bolics farcits (absolutament tergiversada, per altra banda, si ho comparem amb la realitat). El nom, això sí, és completament inventat. 😉

El vídeo es va gravar el 6 de maig durant la presentació que vaig fer amb na Mercè Homar Mas a la llibreria Espirafocs d’Inca (Mallorca).